lauantai 23. huhtikuuta 2016

Mitä sinulla on sydämessäsi?




Päivän sanassa on huomiselle nämä Raamatun kohdat.


"He tulevat itkien, hartaasti rukoillen, ja minä itse johdatan heitä. Minä vien heidät runsasvetisten purojen äärelle tasaista tietä, jolla he eivät kompastu.Minä olen Israelin isä." Jer.31:9.




"Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää. Joh.16:22.





Mitä meillä on sydämessämme sitä ei kukaan voi meiltä riistää. Oli se sitten uskoa, toivoa, iloa...sitä ei voi meiltä riistää,koska se on sisälliseti meissä. Joku raamatun kohta siitä puhuikin...Katsotaas se...
Se on Luuk.17.20-21 "Ja kun fariseukset kysyivät häneltä, milloin Jumalan valtakunta oli tuleva, vastasi hän heille ja sanoi: Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa:"Katso täällä se on", tahi "Tuolla" , sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä." Käännös-38.
Suuri ilosanoma sanoo tuon lopun ..."Jumalan valtakunta on teidän keskellänne".
Vähän samalla tavalla sanoo Uusi testamenti nykysuomeksi: Fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumala ottaisi vallan. Jeesus vastasi "Ei Jumalan valtakunnan tuloa voi ennustaa tarkkailemalla merkkejä. Ei siitä voi sanoa, että se on täällä tai tuolla, sillä Jumalan valtakunta on teidän keskellänne."





Minun oma Raamattuni on Raamattu kansalle-käännös, jota itse yleensä luen, mutta on kiva välillä katsoa myös muita käännöksiä. No mites se oma Raamattuni tämän sanoo, katsotaas vielä se...."Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi heille: "Ei Jumalan valtakunta tule silmin nähtävällä tavalla eikä voida sanoa "Se on täällä" tai "Se on tuolla", sillä Jumalan valtakunta on teidän keskellänne." Niinpä niin. Näköjään muistissani oli kuitenkin tuo 38-käännöksen teksti "sisällisesti teissä". Sen verran enemmän sitä kuitenkin on tullut luettua, kunnes tuli tuo Raamattu kansalle, jota seurakunnassa kiiteltiin...ja kun oma Raamattuni alkoi olla ihan "irtolehti painos", niin mielellään sen ostin ja ajattelin, että siinä on sitten loppuelämäkseni Raamattu. Ja vielä yhtä lempiväriäni kannet, eli limen vihreää :)











Minua puhutteli tuo sanoma ilosta jota ei voida riistää, siksipä tämä kirjoituskin lähti sitä sanomaa seuraamaan.Mutta paljon muutakin noista alkujakeista voi saada rohkaisukseen: että Herra itse johdattaa meitä, Hän vie meitä tasaista tietä, jota emme kompastu, Hän on Israelin ja meidän Isä...
Käsi Isän kädessä on turvallista jatkaa matkaa <3




Turvallista matkaa sinullekin, missä kuljetkin!




















1 kommentti:

  1. Minustakin on mukava katsoa erilaisista käännöksistä jakeita. Joskus käsittää jonkun kohdan ihan uudella tavalla, kun on eri käännös.

    VastaaPoista