keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Ei muuta nimeä





Kerroinkin toisessa Ilo elää-blogissani kuinka mies löysi jätepisteeltä maassa olevasta laatikosta Jumala-puhuu-kirjan, ja antoi sen minulle. Siinä on "päivän sana" jokaiselle päivälle. Tuossa ei ole Raamatun kohtaa, joten en ole kyllä luopunut vanhasta " Rukouskirjastakaan", jossa on Raamatun kohta ja rukous joka päivälle, vaan nyt käytän molempia rinnakkain :)





No, jokatapauksessa tämän päivän sana oli hyvä tuossa Jumala puhuu-kirjassa. Sen otsikko oli tuo minunkin otsikkoni "Ei muuta nimeä".




"Nimeni voimassa paha väistyy, hyvä tulee avuksesi. Pahuuden henkivoimat pakenevat Jeesus-nimen edestä. Huuda Hänen nimeään avuksi pelon, heikkouden, surun, tuskan keskeltä. Hän ei voi olla vastaamatta. "Jeesus".
Käytä Hänen nimeään usein. Ajattele, miten loputtomasti lapset huutavat "äiti". Saadakseen avun , pyytäessään ratkaisua, kaikessa: "Äiti". Käytä Jeesuksen nimeä samalla tavalla - yksinkertaisesti, luonnollisesti, painolla. "Jeesus".






Käytä sitä apua tarvitessasi, mutta käytä myös ilmaistaksesi rakkautta. Sanotpa sen ääneen tai sydämesi hiljaisuudessa, se muuttaa riitasointuisen ilmapiirin rakkauden ilmapiiriksi. Se kohottaa keskustelun ja ajattelun tason. "Jeesus".

















Omakohtaisesti voin kertoa, että itse olen viime vuosina ruvennut oppimaan huutamaan avuksi Jeesusta ihan joka päiväisissä asioissa. Ja kun usein olen yksin kotona on helppoakin voihkaista "Jeesus auta" pienissäkin avun tarpeissa. Esim. tietokone ongelmissa, ompelukone ongelmissa, jotain etsiessä, ym...ym..






Mitä enemmän tulee ikää, niin huomaan tarvitsevani ihan maallisissa asioissa aina vain enemmän Hänen apuaan. Ja saan "huutaa" Jeesus auta!






Esimerkki tästä eiliseltä:

Meidän entinen "itse ladattava" leimasin, missä on seurakunnan leima, oli hajonnut ja kävimme ostamassa uuden (joka sivumennen sanottuna oli turhan kallis..) Kotona mun piti ruveta laittamaan siihen kirjaimet paikoilleen ja ne olivat sellaisessa pienessä levyssä ne pikkuiset kirjaimet. Edellisen leimasimen laittamisesta oli jo vuosia, ja huomasin näköni huonontuneen (johtuneeko sitten alkavasta kaihista, vai ihan muusta), niin oli vaikea nähdä tarkasti niitä kirjaimia ja sen vuoksi vaikeaa pinseteillä laittaa oikeat pikkuruiset kirjaimet siihen leimasimeen. Ja kun ne vielä tulevat siihen ikäänkuin väärinpäin.





Laitoin kirkkaan pöytälamppu valon ja otin avukseni vielä suurennuslasin, silti saatuani kirjaimet paikoilleen ja kokeiltuani sitä huomasin että muutamassa paikassa oli ällän tilalla J ja joku muukin kirjain oli väärin. Kyllä siellä tuli huokaistua ja ääneenkin varmaan sanottua "Jeesus auta! Ja kyllä Hän yleensä auttaa, tavalla tai toisella!





No ei muuta kuin vaihtamaan ne väärät kirjaimet ja lopputulos oli kuitenkin hyvä :) Ja syy miksi minä laitoin leimasimen kuntoon, eikä mies, on yksinkertainen. Miehellä on huonompi näkö ja lyhyempi pinna :) Eli mun on yleensä tehtävä pikkutarkat hommat.

(Vaikka kyllä tuossa itselläkin meinasi hermo mennä). Tuo nyt oli tuollainen pieni asia, mutta olipa iso tai pieni, Häneltä voi aina apua pyytää, niinkuin lapset vanhemmiltaan.






Vanhuuteemme astikin Hän on sama, Hän nostaa, kantaa ja auttaa. Onneksi saa luottaa siihen, mitä vaikeuksia sittenkin on tulossa, niin perillä on voitto!







"Luota vaan aina Jeesus nimen voimaan, luota vaan, Hän tuo rauhan sydämeen. Luota vaan, vaikka vaikeudet painaa, niiden kautta johtaa tiesi taivaaseen. Halleluja kiitos sulle rakas Jeesus, halleluja kun sä kaiken uhrasit..." Tuo laulu alkoi soida mielessäni äsken.

4 kommenttia:

  1. On ihanan lohdullista tietää, että saa huutaa Jeesus-nimeä avuksi niin kuin lapsi äitiä! <3 Ja tosiaan hän auttaa arjen pieneltäkin tuntuvissa asioissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan Hän auttajamme ja Hänellä on mittamattomasti enemmän viisautta ja voimaa kuin meillä Hänen lapsillaan :)

      Poista
  2. Kyllä tosiaan voi arkisten touhujen keskellä apua pyytää hältä. Tuossa kirjoituksessakin oli niin mainioisti se, että ihan kuin lapset huutaa äitiä apuun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se oli niin "vapauttavasti" sanottu, että tosiaankin Hän haluaa auttaa meitä kuin vanhemmat lastaan :)

      Poista