keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Päivän rukous ja sana




18.10.



"Herra, Jumalamme, me kohottaudumme Sinua kohti, joka olet antanut suuria lupauksia niille, jotka Sinua pelkäävät. Anna meidän tulla väkeviksi sanassasi, väkeviksi uskossa, kärsivällisyydessä ja toivossa. Ole kaikkien niiden kanssa, jotka Sinua avuksensa huutavat, jotta Sinä heitä auttaisit tänä nykyisenä aikana. Sillä tämän ajan täytyy koitua meille hyväksi, ja meidän täytyy saada iloita siitä, mitä Sinä teet, ihmisten synnistä, kuoleman vallasta ja kaikesta pahasta huolimatta.
Me huudamme avuksi Sinua Herra Jumala, anna kätesi tulla julki, niin että eivät vain ihmiskädet sodi ja ihmiskädet taistele levittäen kuolemaa ja turmiota, vaan että Sinun kätesi tulisi julki kaikkien ihmisten elämässä, myös kaikkien kansojen elämässä, jotka ovat veren tahraamat ja kokevat pahoja asioita.
Tulkoon Sinun nimesi, Herra Jumala, pyhitetyksi, Sinun valtakuntasi tulkoon ja Sinun tahtosi tapahtukoon maan päällä niinkuin taivaassa! Amen".




Christoph Blumhardt v.1926.




















Raamatunkohta tuossa oli Roomalaiskirje 5: 1-5 (33/38 käännös)










"Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.
Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa; sillä toivo ei saata häpeään, sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu."











Sama kohta Suuri ilosanoma- käännöksessä (1980)










"Koska siis olemme uskon perusteella vanhurskautetut, meillä on rauha Jumalan kanssa Herramme Jeesuksen Kristuksen ansiosta, jonka avulla olemme myös uskossa saaneet pääsyn tähän armoon jossa olemme ja kerskaamme Jumalan kirkkauden toivossa. Eikä ainoastaan niin vaan kerskaamme myös ahdistuksissa tietäen että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, mutta kärsivällisyys koeteltua mieltä ja koeteltu mieli toivoa. Mutta toivo ei saata häpeään, sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen välityksellä joka on meille annettu".







Olkoon päiväsi siunattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti