maanantai 22. tammikuuta 2018

Aamun ajatuksia



Tänä aamuna heräsin aikaisin, enkä enää oikein uneen pässyt. Mutta onneksi Pyhä Henki alkoi taas soittelemaan lohduttavia lauluja päässäni, ennenkuin aloin liikaa miettiä ongelmia. Niinpä sitten sängyssäni "kuuntelin" ja yhdyin ajatuksissani nihin lauluihin.




Ensin soi päässäni vanha virsi, tuttu jo kouluajoilta:



"Oi Jumala, et hylkää pientä lastas,vaan katsot puoleheni taivahastas. Kun lapsenas saan tulla luoksesi, tää kuule nyt mun rukoukseni." Sanat on vanhat, jotka kouluaikana 60-70 luvulla oli.





Toinen päässäni (hengessäni) soinut laulu oli:


"On Jeesus nimi ihanin, sielulle uskovalle. Se lohdun antaa murheisiin ja toivon huokaavalle."





Seuraavaksi tuli mieleeni jae: "Sinun vitsasi ja sauvasi minua iäti lohduttavat" Ps.23:4

Rupesin miettimään, kuinka joskus lapsena/nuorena yhdistin "vitsan" siihen vitsaan jota äiti käytti ja silloin ihmettelin kuinka se voi lohduttaa. Kunnes aikuisena uskoontulleena sain opetusta siitä, ettei paimenen vitsa suinkaan ole lampaan lyömistä varten, vaan lampaan suojana petoja vastaan, ja ehkä myös lampaan ohjailua varten. Ei Jeesus lammastansa lyö. Ja sauvan koukkupäällä paimen voi nostaa rotkoon pudonneen lampaan takaisin turvalliselle maalle.











Kuva vanhasta lapsuus-aikaisesta laulukirjasta.






Kun tuota jaetta Raamatusta sitten katsoin, tuli samalla luettua seuraavaa psalmia 25 ja siinä sanottiin..."sen hän neuvoo tielle, joka hänen on valittava", joka minua lohdutti myöskin, kun itse ei aina tiedä mitä olisi tehtävä ja mihin suuntaan käännyttävä.




Tällaisia ajatuksia tänä aamuna. Lopuksi Ensio Lehtosen Ristin sanasta tämän päivän Raamatun jae: "Kaikissa heidän ahdistuksissaan ei heillä ollut todellista ahdistusta, sillä hänen kasvojensa enkeli vapahti heidät." Jes.63:11 (ruots.käännös).


2 kommenttia:

  1. Kyllä oli hyvä, kun tuollaisia lauluja sai aamun alkaijiksi "kuunnella":) Molemmat laulut mullekin tuttuja, mutta tuon ekan laulun sävelestä en silti pystynyt saamaan nyt kiinni. Tuo lasten laulukirjan kuvitus toi mieleeni laulukirjan jollainen minullakin oli lapsena; Laula lapsi. Löysin eilen sellaisen laatikostani ja se on meidän isompien lasten. Siihen aikaan oli uusintapainos siitä otettu. Äidillänikin oli kuulemma lapsena sellainen. Niitähän oli sitten muitakin, nimet taisi olla jotain semmoista kuin: Laula vielä, Laula vieläkin...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun laulukirja on Laula vielä, vuodelta 1945 :)Se on aika kärsineen näköinen, ollut siellä äidin kotimökillä. On se ihanan "voimaannuttavaa" kun Henki antaa sopivia lauluja ja sanaa :)

      Poista