sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Intiaanin todistus












Muutama päivä sitten Ensio Lehtosen "Ristin sanassa" oli tämä kertomus, jota mieheni on usein lainannut puhuessaan uskosta.




"Epäuskoinen matkailija yritti vakuuttaa kristitylle intiaanille, että hän oli tyhmä uskoessaan Jumalaan:

- Mitä Jeesus on oikeastaan sinulle tehnyt?
- Hän pelasti minut, vastasi intiaani.
- Mitä ihmeen pelastumista sinä tarkoitat?
- Tule ulos, niin näytän, selitti intiaani ja alkoi kerätä kuivia lehtiä ja oljenkorsia pieneen ympyrään. Sitten hän asetti kovakuoriaisen ympyrän keskelle ja sytytti tulen korsiin. Pieni olento ryömi sinne tänne, mutta ei löytänyt pääsyä palavasta kehästä. Silloin intiaani tarttui kovakuoriaiseen ja nosti sen tulen keskeltä turvaan.


- Miten tuo sitten tapahtui? kysyi matkailija.
- Se tapahtui uskon kautta. Kun väsyin omiin ponnistuksiini, huusin Herraa avuksi ja niin Hän armahti. Sain siitä sisäisen varmuuden Jumalan sanan ja rukouksen kautta. Sain uskon sydämeeni. En osaa sitä selittää. Mutta sen tiedän, että minut on kadotuksen tulesta siirretty uskon kautta Jumalan Pojan kirkkauden valtakuntaan.



- Näin Jeesus on tehnyt minulle, selitti intiaani innokkaasti.
- Omantunnon liekit ympäröivät minut jokapuolelta ja synnit polttivat tuntoani. Syntieni ja syytösten palavasta kehästä en päässyt ulos, vaikka kuinka olisin yrittänyt. Silloin Jeesus tuli ja nosti minut kuin kekäleen tulesta ja antoi hätääntyneelle tunnolleni rauhan ja ilon.





Ihmeellinen usko, joka tukki epäuskoisen eurooppalaisenkin suun. Usko, joka on meidätkin siirtänyt kuolemasta elämään. Kiittäkäämme siitä uskon ihmeellistä alkajaa ja sen täydelliseksi tekijää".



---




- jotka Jumalan voimasta uskon kautta varjellutte pelastukseen, joka on valmis ilmoitettavaksi viimeisenä aikana . - Piet.1:5

2 kommenttia: