sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Vanhaa viisautta




Minulla on tällainen Cristoph Blumhardt:n Rukouskirja, jonka sain vuosia, vuosia sitten, edesmenneeltä tädiltäni jossain hänen lähettämässään paketissa. Kirja on vuodelta 1933 ja siinä on joka päivälle rukous ja myös Raamatun kohta merkittynä.















Joulukuun neljännen päivän kohdalla on Raamatun viittaus Ilm.3, 10-12
Kun tuo on vanha kirja, niin laitan tähän Raamatun kohdan ihan normaalilla 33/38 käännöksellä.








Siis Ilm. 3: 10-12




"Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä nyt otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maan piirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat. Minä tulen pian, pidä mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi. Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen , sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja oman uuden nimeni."

















Rukouksessa sanotaan näin: "Herra, Jumalamme, vahvista Sinä sydäntämme tänäkin päivänä sanasi kautta. Sinä olet Isämme, ja me olemme Sinun lapsiasi, ja me tahdomme luottaa sinuun kaikkena elinaikanamme. Suojaa Sinä meitä kaikilla teillämme, ja anna meidän alati pitää huomoimme kohdistettuna Sinun valtakuntasi tulemiseen, Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemiseen. Älä anna meidän joutua harhaan kaiken sen keskellä, mitä nykyisenä aikana tapahtuu, vaan anna meidän alati pysyä valppaina. Suo meidän myös siinä vapaudessa palvella Sinua ja säilyä kaikesta eksytyksestä, tulkoon sitten maailmassa mitä tahansa. Lahjoita meille Pyhä Henkesi kaikessa, sillä me emme voi tehdä mitään ilman häntä. Auta meitä, ja ole myös ylistetty kaikesta siitä, missä jo niin monella tavoin olet antanut meille apuasi! Amen."















Vaikka tuo on vuodelta 1933 eli 83 vuotta sitten julkaistu, niin samoin voimme rukoilla tänäänkin. varsinkin lause "mitä nykyisenä aikana tapahtuu" kosketti mieltäni, kun tv:stä tulee koko ajan niistä Imatran tapahtumista... Herra antakoon voimaa uhrien omaisille ja myös surmaajan omaisille. Herra armahda!




Me elämme pahassa maailmassa, mutta kerran on tuleva päivä, "meidän vapautuksemme hetki" niinkuin Sana sanoo. Siunattua adventtia teille!

4 kommenttia:

  1. Minustakin tuo rukous oli aivan sopiva nykyiseenkin aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aika on aina kuitenkin jollakin tavalla samanlainen...joka ajassa on omat vaikeutensa.

      Poista
  2. Onpa ihana vanha rukouskirja ja hyvä jae ja rukous myös.

    VastaaPoista