keskiviikko 23. elokuuta 2017

Pietarin todistus







2. Piet.16-21 (33/38 käännös)




"Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme OMIN SILMIN nähneet hänen valtasuuruutensa. Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden , kun tältä ylhäisimmältä kirkkaudelta tuli hänelle tämä ääni: "Tämä on minun rakas poikani, johon minä olen mielistynyt."
Ja tämän äänen me KUULIMME tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella. (esim. Matteus 17:5)






Ja sitä lujempi on meille nyt profetaalinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä, sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta."






Olen joskus merkinnyt tähän vanhaan Raamattuuni tekstin: Aapeli Saarisalon käännös sanoo: (jakeesta 19-20) "...kunnes päivä valkenee ja kointähti (Jeesus) koittaa. Sydämissänne tietäkää (hebr.kielen sanonta) jne..." Muistaakseni tuo Aapeli Saarisalo oli hyvin perehtynyt alkukieleen.






Niillä jotka elivät Jeesuksen seurassa oli ainutlaatuinen todistus hänestä! Mutta onneksi meilläkin on todistus sydämessämme, me tiedämme hänen olevan ja elävän Isän luona, kumpa voisimme tuoda sen ilmi, niin että muutkin uskoisivat.






Siunausta päivääsi <3

2 kommenttia:

  1. Siunausta sinunkin päivääsi! Tuo raamatunkohta on minuakin ihastuttanut, he tosiaan näkivät ja kuulivat, ja sen mukaan kertoivat. Aivan ihana muuten tuo tiekuva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tiekuva on vanha, jo kaupungissa asuessamme otettu, sieltä läheltä rantapolulta/tieltä. Siellä oli tosiaan ranta ihan lähellä ja ihanat kävelymaastot siellä.

      Poista