sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Salattu Jumala











Tänään on Pyhän kolminaisuuden päivä, ja Päivän sana-kirjasessa otsikko on Salattu Jumala. Siinä on tällainen virren säe:

"Jumala kolmiyhteinen, salattu, iankaikkinen! Oi Herra kaikkivaltias ja suuri pyhä laupias, ylistys nouskoon taivaisiin,kun katsot meihin ihmisiin!", eihän tuohon voi sanoa kuin Amen!




Hän todellakin katsoo meihin ihmisiin. Pienen ihmisen ajatukset ja kysymykset eivät ole Hänen silmissään arvottomat, vaan hän iloitsee meistä niinkuin isä lapsistaan.





Läysin netistä tällaisen hyvin vanhan käännöksen Sefanja 3:17


"Sillä Herra sinun Jumalasi on sinun tykönäs, väkevä vapahtaja, hän on sinusta suuresti riemuitseva, ja oleva sinulle suloinen,ja antava anteeksi,ja sinusta pitää kiitoksella riemuittaman."

Sef.3:17 KR 1776




Teille, jotka täällä piipahdatte,haluan jättää evääksi Psalmin 121 (Raamattu kansalle-käännös).




Herra on varjelijasi


"Matkalaulu.Minä nostan silmäni vuoria kohti - mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta, taivaan ja maan Luojalta. Hän ei salli sinun jalkasi horjua , sinun varjelijasi ei torku. Katso, hän, joka Israelia varjelee ei torku eikä nuku. Herra on sinun varjelijasi, Herra on suojaava varjo sinun oikealla puolellasi. Aurinko ei vahingoita sinua päivällä eikä kuu yöllä. Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi nyt ja ikuisesti."




Siunausta matkallesi tämän matkalaulun myötä!



(Matkallahan me olemme, matkalla kotiin. "Olen matkalla vain, laulan kulkiessain, laulun aiheena on mulla Vapahtajain. Tämä taistojen tie läpi louhikon vie, mutta matkan pää, kaukaa jo häämöttää"....ulkomuiststa tuo laulun säe, joka alkoi päässäni soida...)








4 kommenttia:

  1. Tuo matkalaulu-psalmi on yksi suosikkini:) Useinkin sitä on tarve kääntää katseensa sinne, mistä apu tulee... Jännä muuten tuo tämän päivän aihe; salattu Jumala. Olin aamulla oman tekstini tehnyt ja otsikoinut sen "Salatut syyt" aamuajatusteni pohjalta tietämättä nimen samankaltaisuutta tämän päivän aiheeseen. Äsken sitten kävin Aamun ensimmäinen-blogissa, josta huomasin tuon tämän sunnuntain aiheen nimen, joka sullakin on täällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Apu tulee minulle Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan"...sinnehän sitä kääntää katseensa mistä apu tulee :)

      Poista
  2. Kiitos Sefanjan ja Psalmin sanoista. Myös laulun sanoista.

    VastaaPoista