torstai 11. elokuuta 2016

Pukeudu...










Metsäntyttö kirjoitti blogissaan "Tämän jälkeen -toinen todellisuus" eräästä Raamatun paikasta, jossa puhuttiin pukeutumisesta "ystävällisyyden asuun".





Minä innostuin siitä tutkimaan enemmänkin, mitä Raamatussa sanotaan hengellisestä pukeutumisesta. Tai oikeammin uudessa testamentissa.
Ensin Luuk.24:49 sanotaan "...teidät puetaan voimalla korkeudesta". Se oli ainoa näistä kohdista, jossa Jumala pukee meidät.
Muissa meitä neuvotaan/pyydetään/vaaditaan pukeutumaan...eli se on meidän tahdosta kiinni haluammeko pukeutua.





Room.13:14 sanoo: Pukekaa sen sijaan yllenne Herra Jeesus Kristus... edellisissä jakeissahan neuvotaan panemaan pois pimeyden teot ja pukemaan päälle valon varusteet (Raamattu kansalle käännös). Vaeltamaan säädyllisesti, ei mässäilyissä, juomingeissa, haureudessa, irstaudessa, riidassa, kateudessa vaan päin vastoin kuin valossa. Ettei meidän teoissamme olisi mitään salattavaa, näin sen käsitän.
Ef.4:24 ...pukea päällenne uusi ihminen eli hyljätä "vanha ihmisemme", jonka mukaan ennen vaelsimme ja jonka himoja noudatimme....uudistua hengeltämme ja mieleltämme ja pukea päällemme uusi ihminen, joka on luotu Jumalan kuvan mukaisesti totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen, niinkuin jae 24 sanoo.






Ef.6:11 "Pukekaa yllenne Jumalan koko taistelu varustus" ja uskovan taisteluvarustushan on tämä:


Totuuden vyö
vanhurskauden haarniska
alttiuden kengät
uskon kilpi
pelastuksen kypärä
hengen miekka (= Jumalan sana).


Kol.3:12 Tämä on se jae, josta tämä asian tutkinta sai alkunsa: "Pukeutukaa siis sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja pitkämielisyyteen..." siinä sitä onkin tavoittelemista :)Ja ohjeethan jatkuvat seuraavissa jakeissa. Meidän pitäisi lisäksi kärsiä toisiamme, antaa anteeksi toisillemme, pukeutua rakkauteen, pitää sydämissämme rauha, olla kiitollisia, opettaa ja neuvoa toinen toistamme...




Puvuista vielä Ef.6:14 "olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska", 1.Tess.5 :8 "olkoon pukunanne uskon ja rakkauden haarniska".





Kyllähän meillä pukeutumista riittää :)







2 kommenttia:

  1. Tämä oli erittäin mielenkiintoista! Kiitos Sesse:) Hyvä kun rupesit tutkimaan. En ole koskaan itse tuolla tavoin tutkinut tätä pukeutumisasiaa. Paljon on tosiaan jätetty meidän itsemme puettavaksi... se tuntuu jopa hurjalta... mutta toisaalta, se voimahan oli sitten se, joka meille puetaan Jumalan toimesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehellä on uuden testamentin hakusana-kirja, niin siitä oli helppo etsiä nuo puku/pukeutuminen aiheet/paikat. Meillä oli eilen Kylätalolla tämän syksyn ensimmäinen hengellinen ilta, niin olin vähän sitäkin varten katsonut noita, kiitos vaan itsellesi, kun olit siitä laittanut :) Loppujen lopuksi kävi niin, ettei sinne Kylätalolle tullutkaan ketään, joka on harvinaista, kerran aikaisemmin on niin sattunut...niin laitoinpa sitten tutkimani asiat tänne blogiin. Niin...onneksi tosiaan Jumala antaa sen voiman :)

      Poista