lauantai 15. huhtikuuta 2017

Hyvä Paimenemme
"Rakas taivaallinen Isä, varjele Sinä meitä, lapsiasi, Sinun ilossasi,ja anna meidän siitä saada kaikki, mikä tekee elämämme kirkkaaksi ja valoisaksi kaikissa sen vaiheissa. Anna meidän myös tässä Sinun ilossasi olla Sinun palvelijoitasi, että voisimme alati kokea Sinun rauhaasi ja että meistäkin alati lähtisi jotakin, mikä säteilee rauhaa, monesti vieläpä synkille maailmanalueille ja murheellisiin sydämiin. Taivaallinen Isä, kuinka paljon onkaan vielä murheellisia, jotka kohottavat katseensa, mutta eivät löydä tietä! Sinä olet kuitenkin kohtaava heidätkin, ja me rukoilemme Sinua: Tule Sinä murheellisten luo, niin että he löytävät ilon Jeesuksessa Kristuksessa ja saavat lohdutuksen ajatellen lunastustansa! Amen."
Chistoph Blumhardt 1926 (nyt vasta huomasin, että kirjan alkulehdellä sanotaan, että tämä kirja on suomennos 1926 julkaistusta painoksesta)...

(Kuva "Hyvä paimen"-taulusta, joka oli jo lapsuuskodissani :)
Päivän sanssa oli myös tämä Raamatun kohta:

"Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: Iloitkaa! Tulkoon teidän lempeytenne kaikkien ihmisten tietoon. Herra on lähellä. Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa pyyntönne rukoillen ja anoen kiitoksen kanssa Jumalan tietoon, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa." Filippiläiskirje 4. 4-7 Raamattu kansalle.
Oikein elähdyttikin sydäntä tuo sana :)

Katsoin miten nuo jakeet ovat Elävä uutinen-kirjassa, joka on Uusi testamentti vapaasti kerrottuna.

"Olkaa aina iloisia Herran tuntemisesta! Sanon sen uudestaan: olkaa iloisia. Toivon ihmisten näkevän , että te olette epäitsekkäitä ja huomaavaisia kaikissa tilanteissa. Muistakaa: Herra tulee pian. Älkää kantako huolta mistään, vaan rukoilkaa sen sijaan kaikkea Jumalalta. Kertokaa hänelle hätänne älkääkä unohtako kiittää häntä hänen vastauksestaan. Jos teette näin, saatte kokea Jumalan rauhaa, joka on ihmeellisempää kuin mikään, mitä ihmisjärki voi käsittää. Hänen rauhansa pitää teidän ajatuksenne ja sydämemme sellaisina kuin Kristus tahtoo niiden olevan."


Siunattua Pääsiäis-lauantaita!


2 kommenttia:

  1. Ihana rukous ja ihana tuo Hyvä Paimen -taulu! Onneksi meillä on Hyvä Paimen, joka pitää huolta meistä.

    Siunattua pääsiäislauantaita sinullekin! :)

    VastaaPoista
  2. Tuo Raamatunkohta on yksi suosikkini. Ja tuon vanhan kirjan rukous oli hyvä, varsinkin alkuosa tuntui puhuttelevan minua koska siinä oli ilosta, kirkkaudesta ja valosta - kaikissa vaiheissa.

    VastaaPoista