lauantai 29. huhtikuuta 2017

"Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa"Tänä aamuna soi mielessäni laulu, jota ollaan lauluharkoissa joskus laulettu:
"Voimakkaat ja heikot, arat, taipaleelle lähtee nyt.
Kiitos että voimavarat, mukaamme on liitetyt.
Herra kiitos sanastasi, anteeksannon rauhasta.
Pidä huoli laumastasi, arjen ahdistuksissa!"

Mies sai tässä päivänä muutamana yhdeltä seurakuntalaiselta Viestiveljien CD:n, jossa on myös tuo sama laulu, sitä ollaan autossa kuunneltu, niin varmaan siksikin se soi päässäni. Hyvät sanat kyllä!


Päivän sanasta vuodelta 1926 sana 29.4. päivälle:
"Herra, Jumalamme, me katsahdamme Sinun puoleesi monenlaisessa hädässämme, sydäntemme hädässä, koko maailman hädässä, ja rukoilemme Sinua: Anna kansasi saada valoa, jotta se voisi voittaa Sinun voittojasi ja saada Sinun apuasi kaikkialla maailmassa. Muista Sinä kaikkia kurjia, sairaita, köyhiä, ja anna heidän saada osaksensa Sinun elämänvoimaasi, jotta he voisivat ilolla pysyä kestävinä loppuun asti sekä kantaa ne kärsimykset, joita heillä on kannettavina. Muista meitä kaikkia, Sinä, Herra Jumala! Me tarvitsemme sitä. Me olemme heikkoja ja kurjia, emmekä voi suoriutua omin voimin. Sinun henkesi apu meidän täytyy saada. Tulkoon Vapahtaja luoksemme ja antakoon meille armonsa, ja Hänen voimansa tulkoon meidän sydämeemme! Amen!"

Christoph Blumhard

Raamatun kohta tälle päivälle oli siinä: Ps 9: 10-15"Herra on sorretun linna, turvapaikka ahdingon aikoina.Sinuun luottavat ne, jotka sinun nimesi tuntevat, sillä sinä et hylkää niitä, jotka etsivät sinua, Herra.
Laulakaa ylistystä Herralle, joka asuu Siionissa, kertokaa kansojen keskuudessa hänen teoistaan. Sillä veritekojen rankaisija muistaa heidät, hän ei unohda kurjien huutoa. Armahda minua, Herra, katso kuinka vihamieheni sortavat minua! Sinä nostat minut kuoleman porteilta, että minä kertoisin kaikki sinun ylistettävät tekosi, tytär Siionin porteissa riemuitsisin valmistamastasi pelastuksesta."

Raamattu kansalleJossain raamatussa sanotaan, että "voimani tulee täydelliseksi heikkoudessani." Katsoin missä tuo, se on 2.Kor.12:9 Raamattu kansalle-käännöksen mukaan: Mutta hän sanoi minulle: "Minun armoni riittää sinulle, sillä voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa." Sen tähden kerskaan mieluummin heikkoudestani, jotta Kristuksen voima lepäisi ylläni. Näin siis sanoo Paavali.

Ole siunattu tänäänkin ja Herra olkoon kanssasi!2 kommenttia:

  1. Tuo laulu ei olekaan minulle tuttu. Mutta olipa hyvät tekstit; tuo rukous ja nuo Raamatunkohdat, sellaiset rohkaisevat. Ja tuo kuvituksena oleva taulu on kaunis.

    VastaaPoista
  2. Taulu on tuokin anopin tekemä, isompi versio siitä oli Ilo elää- blogissani pari päivää sitten.
    Siunausta päivääsi!

    VastaaPoista