tiistai 23. toukokuuta 2017

Voima korkeudesta




Sain synttärilahjaksi myös pienen kirjan Charles G. Finneyn: "Voima korkeudesta.Valikoima artikkeleita Hengen täyttämästä elämästä."


"Charles G. Finney syntyi 29.8. 1792 Connecticussa Yhdysvalloissa.Hän sai hyvän koulutuksen ja aloitti lakiopinnot kaksikymmentäkuusivuotiaana. Näihin aikoihin alkoivat hänen hengelliset kokemuksensa. Kolme vuotta myöhemmin, syksyllä 1821, hän joutui syvään uskonkriisiin.
Pyhä Henki oli todistanut hänet läpikotaisin syylliseksi ja syntiseksi ja hän huusi Jumalalta armoa. Uskon kautta Herraan Jeesukseen Kristukseen hän sai rauhan Jumalan kanssa, ja samana iltana hän sai valtavan Pyhän Hengen kasteen." Takakannen teksti-lainaus.














Kirjan esipuheessa kerrotaan New Yorkin Rochesterista, joka koki kolme herätystä Finneyn johdolla .Ensimmäinen oli vuonna 1830. Ja sen salaisuus oli kestävä rukouksen henki.
Charles G.Finney itse sanoi, että "kaikki seurakunnan jäsenet ovat velvolliset ottamaan elämäntehtäväkseen maailman käännyttämisen. Sitten esitin kaksi kysymystä. (1) Mitä me tarvitsemme menestyäksemme tässä suuressa työssä? (2) Kuinka me saamme sen?"
"Vastaus 1. Me tarvitsemme voimavarustuksen korkeudesta. Kristus oli aikaisemmin sanonut, etteivät he voisi tehdä mitään ilman häntä. Kun hän antoi heille käskyn käännyttää maailma,hän lisäsi: Pysykää te tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta. Teidät kastetaan Pyhällä Hengellä pian tämän jälkeen. Katso, minä lähetän teille Isäni lupaaman Hengen."
"2. Kuinka me saamme sen? Kristus lupasi sen koko seurakunnalle ja jokaiselle yksilölle, jonka tehtävänä on työskennellä maailman käännyttämiseksi....Opetuslasten esimerkki osoittaa meille, kuinka voimme saada tuon voiman. Ensiksi he antautuivat siihen työhön ja jatkoivat rukoillen ja anoen, kunnes Pyhä Henki laskeutui heidän päälleen helluntaipäivänä ja he saivat luvatun voiman korkeudesta. Näin me siis saamme sen."




Kirjassa on 13 lukua Finneyn tekstejä näistä aiheista:

1. Voima korkeudesta
2, Mitä se on?
3. Hengen varustus
4. Voimavarustus korkeudesta
5. Onko täm kovaa puhetta?
&. Voittava rukous
7. Kuinka voit voittaasieluja?
8. Saarnaaja, varjele itsesi
9. Viattomat huvit
10. Kuinka voit voittaa synnin
11. Omantunnon rappeutuminen
12. Uskon psykologia
13 Vanhurskauden psykologia




Itse olen nyt viimeksi lukenut "Saarnaaja varjele itsesi"-luvun. Vaikken saarnaaja olekaan, uskoisin, että hyviä neuvoja ovat kaikille uskoville.
Neuvoja siinä on 63 !! Mutta jos laitan tähän muutaman, jotka puhuttelivat jollain lailla minua...

-Säilytä jatkuvasti läheinen yhteys Jumalan kanssa.
-Pidä itsesi puhtaana, -tahdossasi, ajatuksissasi, tunteissasi, sanoissasi ja teoissasi.
-Hillitse kielesi äläkä antaudu tyhjään ja hyödyttömään keskusteluun.
-Opeta heitä yhtähyvin esimerkin kuin ohjeiden avulla. Harjoita itse sitä mitä saarnaat.
-Vartioi heikkoja alueitasi. Jos luonnostasi olet taipuvainen hilpeyteen ja leikkimielisyyteen , varo tilanteita, joissa saatat epäonnistua näillä alueilla.
-Jos luonnostasi olet synkkä ja epäsosiaalinen, varo äreyttä ja epäsosiaalisuutta.
-Anna yksinkertaisuuden , vilpittömyyden ja kristillisten tapojen leimata koko elämääsi.




Joten jatkan kirjan lukemista seuraavasta luvusta "Viattomat huvit".














Samaan aikaan olen lukenut myös eteiskomeron siivouksessa löytynyttä kirjaa "Niin kuin alussa", joka myös käsittelee Pyhää henkeä. Sen on kirjoittanut Michael Harper.Kirja on vuodelta 1971.




Kirjassa kerrotaan monista "tutuista nimistä" evankeliumin saarnaajista. Esimerkksi edellä mainittu Charles Finney, D.L.Moody, R.A. Torrey, Charles Parham, T.P Barrat, Lewi Pethrus, Smith Wigglesworth , David du Plessis ym. Kertomuksia heidän kohtaamisista Pyhän Hengen kanssa.





Tämä kirja on minusta tuntunut tosi hyvältä!




Siunausta päiviinne!

2 kommenttia:

  1. Varmaan hyödyllistä paljon noissa kirjoissa. Sitä jäin vähän kohdaltani miettimään, että rupeaisikohan niin monien neuvojen lukeminen ahdistamaan, kun varmaan joka kohdassa huomaisi itsessään puutetta. Tietty eihän sitä vain omassa voimassaan muutosta itsessään aikaiseksi saakaan... Siunausta iltaasi Sesse:)

    VastaaPoista
  2. Olen tuota ensimmäistä kirjaa lukenut luvun päivässä aamulla, vähän niinkuin Päivän sanan ja Raamatun lisäksi. Muuten ei kauheasti tule opetuskirjoja luettua...pidn enemmän hengellisistä elämäntarinoista, siksipä minusta tuo alempi onkin parempi :)

    VastaaPoista