lauantai 2. helmikuuta 2019

Hänen laitumensa lampaat

Tässä joku päivä kirjoitin siitä eräästä lempilaulustani... "olen lammas viluinen, ikävöin ääntä, ikävöin ääntä paimenen"...ja että ei olla vähään aikaan sitä laulettu seurakunnassa. Kuinkas ollakkaan, viimeksi sitä juuri laulettiinkin :)


"Hänen me olemme, hänen laitumensa lampaat", sanotaan jossain Raamatusssa. Piti oikein katsoa, oliko se noin...itseasiassa kohta on ilmeisesti Psalmi 100:3
"Hän on meidät tehnyt ja hänen me olemme, hänen laitumensa lampaat".Olen aina tykännyt lampaista ja esim. kerännyt lammaskortteja. Ja monissa Jeesuksen puheissa lampaita ja ihmisiä verrataan toisiinsa.
Joh.10:14-15 sanoo: "Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen omani ja minun omani tuntevat minut, niinkuin Isä tuntee minut ja minä tunnen Isän. Minä annan henkeni lampaiden edestä."


Ps.23:1-4 "Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Vihreille niityille hän vie minut lepäämään, tyynten vetten äärelle hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni ja johdattaa vanhurskauden teillä nimensä tähden. Vaikka minä vaeltaisin kuoleman varjon laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinun väkevä ätesi ja paimensauvasi lohduttavat minua".Raamattu kansalle-käännös.

Ollaan tänäänkin Hyvän Paimenen hoidossa! (Kuvista ensimmäinen on taulu lapsuuskodistani, joka nyt on meillä makuuhuoneessa sänkyni lähellä. Lammaskuvat on joskus itse kuvattuja).

4 kommenttia:

 1. Olet ottanut erittäin hyvät kuvat lampaista! Kauniit heleät värit kuvissa.
  En muista juurikaan nähneeni lammas-aiheisia kortteja. Onpa ihana keräilykohde!
  Ilahduin kovin kun huomasin sinulla jälleen lammaskuvia! Ihan kuin ne olisivat olleet juuri minulle lähetettyjä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinua ajattelinkin :) Lammaskortteja on kyllä olemassa paljonkin, mullakin aika paljon kerättynä :)

   Poista
 2. Kiitos Sesse! Et usko miten se tuntui ilahduttavalta ja mieltä lämmittävältä kun heti ajattelin, että nuo on kyllä Sesse laittanut minulle!!!

  VastaaPoista