lauantai 14. heinäkuuta 2018

Vanhaa, mutta aina ajankohtaista







Halusin kirjoittaa tännekin jotain,mutta mitä? Tuo mun "Päivän sanana" toimiva kirja, on enemmänkin evankelioiva tekstiltään, ja mahtaako tänne eksyä ketään, joka haluaisi tutustua Jeesukseen :) Itse mieluummin kirjoittaisinkin evankelioivia tekstejä, koska en koe olevani mikään "opettaja-tyyppi". Jos nyt en varsinaisesti evankelistakaan :)




Katsoin parista kirjasta päivän sanan kohtia, ja varsinkin Raamatun kohtia 14 pv:lle heinäkuuta. Toivottavasti joku niistä saisi jotain virvoitusta.





Ensin pätkä miehen uskoontultuaan saamasta todella vanhasta kirjasta Elämän leipää vuodelta -49. (Alkuperäiset tekstit vuodelta 1873). Jeesuksesta:




"...kuinka me voisimme jättää muistamatta sen nimen, joka on yli kaikkien nimien, joka syntiselle on suloisin kaikista nimistä, jotka milloinkaan voidaan lausua taivaassa ja maan päällä, sen nimen jossa yksin me tulemme autuaiksi, sen nimen joka virvoittaa työtä tekeväisiä ja raskautettuja, lohduttaa murheellisia, parantaa haavoitetut, lunastaa ja vapauttaa vangit, tekee köyhät rikkaiksi, pyyhkii pois synnit, tekee vanhurskaaksi ja autuaaksi. Se on se kallis nimi, jolla Jumala on nimittänyt itseänsä omassa pojassansa - lohdullinen Vapahtajan nimi - Jeesus.
Tässä nimessä Jumala on ilmoittanut koko sydämensä laadun syntistä kohtaan, iankaikkisen pelastuksensa neuvon, iankaikkisen rakkautensa, laupeutensa, kärsivällisyytensä, uskollisuutensa - kaiken, kaiken, mikä voi tehdä syntisen autuaaksi, kaiken sen on Jumala sisällyttänyt tähän nimeen Jeesus. Tämä lyhyt nimi on kokonainen evankeliumi. Syntisen pelastus on sen merkitys."



Näin C.O. Rosenius




Tässä kirjassa oli tosiaan pitkä luku, jossa käsiteltiin Jumalan nimen eri puolia.




Raamatun kohta siinä oli Luuk. 11:2 "Niin hän sanoi heille: kun rukoilette, sanokaa: Isä, pyhitetty olkoon sinun nimesi, tulkoon sinun valtakuntasi, (tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivassa).





Omassa (siis mieheltä lainassa olevassa) Ensio Lehtosen kirjassa Ristin sana, päivän Raamatunkohta oli tämä:




Dan.12:3 "Ja taidolliset loistavat kuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti."






Miten meille onkaan kertynyt noita "vanhoja" hartauskirjoja...Ensio Lehtosenkin kirja on vuodelta -61...mutta Raamattuhan se vasta vanha (alkuperäiseltä tekstiltään) onkin ja aina sama ja ajankohtainen..."Jumalan sana ei koskaan katoa".





Vielä pätkä vanhasta hartauskirjasta, Chistoph Blumhardtin Rukouskirja vuodelta-33: "Me kiitämme Sinua, että monissa kokemuksissamme, niin tuskallisia kuin ne ovatkin, saamme kuitenkin sanoa: Kuinka moninaisessa hädässä armollinen Jumala onkaan levittänyt suojaavat siivet ylitsemme! Amen!"




Siunausta ja Jumalan sanan valoa päiviisi!

2 kommenttia:

  1. Luin ajatuksiasi toisessa blogissasi tämän blogin pidosta. Niissä oli jotain samaa kuin omissani, vähäiset on lukijat siinä "hengellisessä". Välillä aina mietin, että mitä se kannattaa, mutta silti se vain on jatkunut. Tulee mieleen, että eihän sitä kuitenkaan tiedä, kuka joskus sattuukin tarvitsemaan. Siunattua päivää sinullekin Sesse:)

    VastaaPoista