tiistai 16. kesäkuuta 2020

Tehokasta vai ei..kaikki on suhteellista



Maija Lock`n kirjasta taas ptkä.








"Tehokkaan elämän keskellä saattaa harmitella, miten vähän "saa aikaan". Ei tule mieleen, että on pelkkää armoa, että edes jotain voi tehdä. Yhtä hyvinhän sitä voisi olla vuoteeseen sidottuna käsi tai jalka paketissa - tai näissä oloissa vaikka malariassa - (tai täällä Suomessa vaikka koronassa,lisäys minun)ja silloin ei varmasti saisi mitään aikaan.

Se "aikaansaaminenkin" on suhteellista. Joku on puurtanut vuosikaudet noustakseen tiettyyn asemaan työssään. Yhdessä yössä koko asema on poispyyhkäisty "sisäisten uudelleenjärjestelyjen" johdosta. Hengellisessäkin työssä kunkin työmäärä ja -laatu joutuu Taivaalisen suhteellisuusmittarin arvioitavaksi. Sen mittarin lukutaitoa ei meille ole suotu. Hämärästi voimme vain aavistaa, että Jumala mittaa sydämellään. Että Hän tunnistaa herkästi sen, joka on nähnyt vaivaa päästäkseen tuntemaan Isän sydämen laadun. Sen joka on pyrkinyt asettamaan oman työnsä ja elämänsä sen sydämen sykkeen tahtiin.

Joskus on hyväkin, että elämään tulee pysähdyksiä ja joutuu pakosti miettimään arvojansa uudelleen. Kestääkö elämäni laatu iankaikkisuudessa? Jos tämä olisi viimeinen viikkoni, mitä muuttaisin päivässäni,, asenteissani ja ajankäytössäni.


Kunpa kukin meistä voisi todeta riemullisesti : en muuttaisi mitään. Eläisin juuri niinkuin tänäänkin. Silloin olisimme päässeet sellaiseen elämän laatuun, jota ei kuolemakaan voi pyyhkiä pois.
Siit elämästä emme enää sano: sekin on suhteellista. Siitä samomme: tämä on todellista ja tämä jatkuu iankaikkisuudesta iankaikkisuuteen."



Siunausta sinulle tähän päivään <3

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus! Jos tämä olisi tosiaan viimeinen viikkoni, mitä tekisin toisin? Se on pysäyttävä ajatus.

    VastaaPoista