sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Kuinka Juudaksen kävi...ja jotain esirukouksesta








Niinkuin kerroin aikaisemmin toisessa blogissani, olimme eräänlaisissa pihaseuroissa naapurikylässä aiemmin. Sieltä saivat kaikki halukkaat ottaa mukaansa "Hetkinen Raamatun lukemiseen" kirjasen. Olen nyt lukenut sitä luvun päivässä,entisten joka aamuisten lukemisten lisäksi.




Eilisessä luvussa mietittiin Juudaksen kohtaloa. Kappale siitä tekstistä:



" .....Juudas Iskariot. Hän oli yksi kahdestatoista Jeesuksen lähimmästä opetuslapsesta.  Hän oli kuunnellut Jeesuksen opetusta ja nähnyt hänen ihmetekojaan. Mikä Juudaksen motiivi oli, kun hän kaiken tämän jälkeen kavalsi Jeesuksen? Oliko se pelkästään halu saada rahaa? Juudaksen rahanahneuteen viittaa se, että rahakukkaron haltijana hän käytti sen rahoja kuin omiaan. (Joh.12:6)"



Luvussa pohditaan myös sitä, miten Juudas koki, kun Jeesus ateria-pöydässä  puhui, että "yksi teistä on kavaltava minut"... Juudas ilmeisesti kuitenkin vielä osallistui  ehtoolliselle.

Kirjasen luvussa pohditaan myös sitä, oliko Juudaksella tilaisuus katua tekoaan ja pelastua...vai oliko hän astunut sen rajan yli, ettei tätä mahdollisuutta ollut. Jumala yksin sen tietää.
Ja miksi Pietari palasi lankeemuksensa jälkeen Jeesuksen luokse, mutta ei Juudas..
Loppu toteamuksena tekstissä on kuitenkin se, että Jeesuksen ristinkuolema koskee kaikkia syntisiä, Juudastakin, sillä Jeesuksen veri on vuodatettu kaikkien puolesta.


                                           - - - - - - - - -



Tuosta yläkuvassa olevasta taulusta vielä sananen. Sehän kuvaa viimeistä ehtoollista. Mies sai taulun eräältä tuttavalta, ollessaan ruuan jakeluhommissa. Sen antanut mies on ehkä ollut joskus uskossa, mutta sitten elämään on tullut päihteet ja muu sellainen... kun mieheni toi tuon taulun, työnsi sen minulle eikä ollut kovin innostunut siitä,kun kertoi tämän toisen miehen työntäneen sen hänen käteensä. Minä puhdistin taulun lasin tupakansavusta ja laitoin ripustus-lenkin ja pistin sen tähän tietokoneen viereen seinälle.


 Ihan siitä syystä, että kun näen sen muistan rukoilla tämän miehen pelastumista. En kyllä silti ole päivittäin muistanut, mutta kuitenkin välillä huokaista "Herra, pelasta tämä mies!" Ja kerran kun näimme hänet (oli ihan selvinpäin) kerroin hänelle mihin olin laittanut taulun ja että rukoilen hänen puolestaan. Hän kiitti rukouksista. Herra voi tehdä ihmeen ja nostaa hänetkin sieltä synnin liejusta.


Kiitos yksin Herralle!

5 kommenttia:

  1. Niin, varmasti armo olisi riittänyt Juudaksellekin, jos hän olisi palannut katumuksessaan Jeesuksen luo. Ihanaa kun rukoilet sen miehen puolesta. Tuo taulu onkin siihen hyvä muistuttaja!

    VastaaPoista
  2. Tuo Hetkinen vaikuttaa kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja tosiaan hyvä tapa muistaa jotakuta, kun taulu on silmien edessä. Minä joskus katselen kalenteria, ja jos siinä on tuttuja nimiä, saatan rukoilla silloin.

      Poista
    2. Minäkään en aiemmin ollut sellaista lukenut. Tuo oli jo "vanhaksi mennyt", mutta hyvää lukemista kumminkin :)

      Poista