sunnuntai 2. elokuuta 2020

Muistoja






Tänään oli Päivän sanassa ensimmäisenä teksti:

"Muistelkaa muinaisia aikoja, ajatelkaa menneiden sukupolvien päiviä. Kysykää isiltänne , niin he kertovat teille, kysykää vanhuksiltanne, niin te saatte kuulla." 5. Moos. 32:7

Tuo on ilmeisesti uutta käännöstä.Vanhassa käännöksessä on näin: " Muistele muinaisia päiviä, ajattele menneiden sukupolvien vuosia. Kysy isältäsi, niin hän sen sinulle ilmoittaa, vanhimmiltasi niin he sen sinulle sanovat."


Oma Raamattu kansalle sanoo sen melkein samoin sanoin kuin vanha käännös.



Mutta minulla tuli tuosta ihan muut asiat ja henkilökohtaiset muistot mieleen. Tuli mieleen nuorin tyttäreni, joka oli lapsena uskossa. Kerran olimme menossa seurakuntaan, tyttö oli joku 5-6-7 vuotias varmaan ja istui auton takapenkillä ja lauloi : "Muinaisia polkuja katsokaa..." Meillä oli Riku Rinteen laulukasetti soinut autossa joskus ja tyttö oli oppinut tuon laulun siitä. Tuo oli kiva ja haikea muisto.



Mutta palatakseni tuohon päivän sanaan, niin meidänkin on hyvä kulkea niitä Jumalan polkuja, jotka jo edelliset sukupolvet ovat uskossa hyviksi kokeneet, ja Jumalan miesten ja naisten  jalanjäljissä on turvallista kulkea, eikä taipua kaikkien uusien villitysten mukaan, niitäkin kun nykyisin on kaikenlaisia. Taivaallinen Isä, anna meille viisautta kulkea oikeaa, suoraa tietä!

4 kommenttia:

  1. Minäkin eräällä tavalla muistoissa olin äsken kun lueskelin vanhoja vihkojani.

    VastaaPoista
  2. Niin se on, kyllä ikivanha armon tie on paras ja turvallisin kulkea, ei ole pakko lähteä kaikkien uusien villitysten perään.

    VastaaPoista