sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Uutisia









Kuinkahan moni kuuli MTV:n uutisissa uutisen, että Eufrat ja Tigris virtojen vesi on alentunut. Mieskään ei kiinnittänyt mitään huomiota uutiseen, mutta minulle nousi mieleen heti Ilmestyskirjasta jae: Ilm.16:12





"Kuudes enkeli vuodatti maljansa suureen Eufratvirtaan, ja sen vesi kuivui..."



Tutkin sitten uutista tarkemmin netistä. Luulajan teknillisestä yliopistosta Suomessa vieraillut Nahdir al-Ansari oli kertonut näin:

"Kaksoisvirtainmaan pääjokien makean veden virtaus on kutistunut. Keskeinen syy on naapurimaiden Turkin, Syyrian ja Irakin rakentamat padot, mailla ei ole sopimuksia niiden käytöstä.
Al-Ansarin mukaan Tigrisistä ja Eufratista ja niiden sivujoista ei enää saa vettä vuosisadan loppuun mennessä, jos patojen rakentaminen jatkuu."




Joen pinnan aleneminen on johtanut siihen, että Persian lahdelta virtaa suolaista vettä Shat-al-Arabijokeen. jossa Tigris ja Eufrat yhdistyvät. Suolapitoisuus on jo johtanut tappanut kaloja ja karjaa.





Elämme Raamatun sanan toteutumisen aikoja. Ollaan siis valmiina :) Siunausta sinulle!

4 kommenttia:

  1. Tämäpä mielenkiintoinen uutinen! En ollut tuollaisesta uutisesta mitään kuullutkaan. Kiitti kun jaoit tämän. Hyvä tietää, missä mennään...

    VastaaPoista
  2. Ohoh, olipas mielenkiintoinen uutinen. Kiitos tästä sinulle :)

    VastaaPoista