perjantai 6. huhtikuuta 2018

Meidän sijastamme









Ensio Lehtoselta:






Kun saarnaaja kysyi nuorelta mieheltä milloin tämä on oppinut ymmärtämään, että Jeesus on kuollut hänen puolestaan, mies vastasi: "Silloin kun äitiä pisti mehiläinen."


- Kerro minulle, mitä sillä tarkoitat?



- Kyllä. Äitini kertoi usein minulle ollessani lapsi, mitä Jeesus oli tehnyt puolestani, mutta en voinut ymmärtää asiaa. Mutta eränä kesäiltana leikin kotimme oven lähistöllä. Äkkiä siihen tuli vihainen mehiläinen, joka suristen lenteli ympärilläni. Pelkäsin ja koetin pari kertaa hosua sitä pois, mutta se vain läheni lähenemistään.
Vihdoin juoksin epätoivoisena äitini luo ja piilouduin hänen esiliinansa alle. Äitiä huvitti pelkoni, mutta hellästi hän pani kätensä esiliinalle ollakseen varma siitä, että olin turvassa.
Tuskin hän oli näin tehnyt kun mehiläinen istui hänen paljaalle käsivarrelleen ja pisti häntä syvään. Pistos sattui kipesti ja äitini säpsähti, mutta hän sanoi minulle: "Nyt saat tulla esille, sillä mehiläinen on pistänyt äitiä sinun sijastasi. Se ei voi enää sinua pistää, koska sillä on vain yksi pistin."



Pahoillani siitä, että pistos oli osunut äitiini, tulin esille. Silloin äiti selitti minulle, että tässä oli esimerkki siitä, kuinka Jeesus antoi synnin käärmeen pistää itseään pelastaakseen minut ja kuinka Hän kuoli siitä pistoksesta.





Kuinka turvallista onkaan jäädä Vapahtajan armohelmaan, tietäessämme, ettei yksikään synnin käärmeen kuolettava pistos satu meihin, jotka olemme Kristuksessa. Jeesukseen se on sattunut. Se todistaa Hänen haavoistaan vuotanut veri.







- - -





- Rangaistus oli Hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut. - Jes. 53:5






2 kommenttia:

  1. Tuopa oli hyvin selvä esimerkki asiasta! Kaunis muuten kuva:)

    VastaaPoista
  2. Kuva löytyi tuolta arkistostani, joskus vuosia sitten otettu,kaupungissa asuessa.

    VastaaPoista