sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Veren merkitys


Ensio Lehtosen esipuhe huhtikuulle:


"Raamatun alussa kerrotaan lampaasta, joka oli teurastettava, ennenkuin langennut ihminen saattoi tehdä sen nahasta itsellensä puvun. Raamatun lopussa kerrotaan lampaasta, Jumalan Karitsasta, joka oli teurastettu, että Hän saattaisi kaikki langenneet lapset takaisin paratiisiin verensä kautta vanhurskautensa pukuun puettuina.


Raamatun alussa puhutaan paimenesta, joka uhrasi Jumalalle lampaan, ja maamiehestä, joka kantoi Jumalan eteen omien kättensä tekoja. Maamiehen uhri ei aukaissut tietä Jumalan yhteyteen. Mutta verinen uhrilammas yhdisti Jumalan ja ihmisen alttarin äärellä.












Näin on jo Raamatun alkulehdellä osoitettu pelastuksen tie. Se ei ole ihmisen tekojen tie, vaan verellä viitoitettu tie. Kuinka ihmeellistä onkaan nähdä, että veri on Raamatussa alku ja loppu. Alussa on veri ja lopussa on veri.
Ilman veren vuodatusta ei tapahdu mitän anteeksiantamusta, vakuuttaa Raamattu.
Ilman verta ei synny uutta, sillä ihmisen sielu on veressä, opettaa Raamattu. Uuden ihmisen elävä henki syntyy Jeesuksen verestä.




Veri näyttelee keskeistä osaa Jumalan pelastushistoriassa. Vanhan Liiton esikuvallisten uhrien ja uhrieläinten veri viittaa Jumalan Karitsan uhrikuolemaan. Jeesus Kristus sai aikaan oman verensä kautta iankaikkisen lunastuksen.
Jeesuksen veri on ainoa pelastuksen väline. Ei yksikään pääse ilman veren puhdistusta Karitsan häaterialle.




Jeesuksen veressä meillä on avoin lähde kaikkea syntiä ja saastaisuutta vastaan. Veri ei ole kaukana yhdestäkään katuvasta syntisestä. Jokainen joka syntinsä tunnustaa, saa myös kokea puhdistuksen ja uudistuksen Jeesuksen veressä.
Veren suurta ja keskeistä merkitystä me emme täysin tajua. Mutta me voimme kiittää siitä ja aloittaa Karitsan virren veisaamisen jo täällä alhalla ja jatkaa sitä iäti taivaassa.




- - -




Lauluryhmämme erässä laulussa sanotaan:



" Sun veres voima avun parhaan antaa,
kun louhikot ja piikit haavoittaa.
Sun veres voima kotiin asti kantaa,
kunnes jo aukee kirkkauden maa.

Sun veres voima Hengen virrat avaa,
ne siunausta sielulleni tuo.
Mä tahdon kaiken Hengen johtoon antaa
ja päästä kerran kotiin Herran luo."

2 kommenttia:

  1. Kuinka mieluusti sitä ihminen tekisi itse jotain pelastuksensa eteen; niinkuin se mainittu maamies...

    VastaaPoista