maanantai 16. huhtikuuta 2018

Mieletön pelastuskeino














Ensio Lehtonen kertoi sisaruksista, joista Veikko sai syntymäpäivälahjaksi komean purjeveneen. Se oli täydellinen merenkyntäjä pieniä yksityiskohtia myöten. Lapsia kiinnostivat erityisesti pikkuiset pelastusrenkaat. Heille oli selostettava niiden merkitys. Hartaasti he kuuntelivat kun heille selitettiin, kuinka hukkuva voi pelastua tarttumalla pelastusrenkaaseen, joka hänelle heitetään.
Hetken mietittyään sanoi Sisko: - Se on raudasta!


Hän ajatteli, että pelastusrenkaan täytyi olla rautainen, todella vahva ja luja kestääkseen hukkuvan painon. Hän ei ymmärtänyt, että juuri kevyenä ja heikkona renkaassa oli pelastava voima, painava rautarengas olisi vetänyt pelastettavankin syvyyteen.



Jos Siskon oli vaikea sitä käsittää, että heikko ja mitätön kykenee pelastamaan , niin vaikea meidänkin on käsittää, että vanha ja monien halveksima risti meidät pelastaa. Jos se olisi "rautaa", jotakin hyvin kouriintuntuvaa, järjellä käsitettävää, niin mekin uskoisimme ristin salaisuuteen, mutta nyt emme voi. Näin moni miettii.
Mutta meidän on tyydyttävä Jumalan pelastuskeinoon. Me kunnioitamme Jumalaa tarttumalla siihen pelastusrenkaaseen, jonka Hän on meille armossaan heittänyt, vaikka se on järjellemme käsittämätöntä ja toveriemme mielestä hullutusta. Meille , jotka uskomme, se on loppujen lopuksi Jumalan voima ja ihmeellinen pelastuksen pyhä väline.






- - -





1.Kor.1:27 Mikä maailman mielestä on hullutusta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailman mielestä on heikkoa, sen Jumala valitsi, saattaakseen voimakkaat häpeään. (Raamattu kansalle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti