keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Uuden Hengen laulua









Ensio Lehtonen kirjoitti eilispäivän tekstissä:



"On ihanaa herätä aamulla sydämen lauluun. Kun olen nukkunut, on henki kuitenkin valvonut, soittanut ja laulanut. Saan usein siirtyä päivätajuntaan sydämen laulun sävelillä.
Sydän laulaa usein jotain tuttua laulua. Useimmiten se laulaa siunattuja verilauluja. Se tulkitsee kaipaustani ja ikävääni Herran puoleen.
Tämä sydämen laulu on uuden Hengen eräs ilmenemismuoto, kuten on kirjoitettu: "Veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle."





Uusi Henki ilmenee aina kiitoslauluna. Niin on ollut kaikkien herätysten aikana. Hengelliset herätykset ovat synnyttäneet eläviä lauluja ja virsiä. Missä Pyhä Henki vaikuttaa, siellä on paljon laulua. Siellä ylistetään tapettua Karitsaa.
Pyhällä Hengellä täytetty kristitty laulaa sydämessään. Hänen sisäinen elämänsä on laulua, kirkkaina päivinä laulu soi duurissa, pimeänä aikoina sisäinen laulu soi hiljaa mollissa. Hän laulaa kaikesta huolimatta."






"Uuden Hengen ihana merkki on sydämen laulu. Kaikukoon se elämämme kaikisssa vaiheissa. Veisatkaamme ja laulakaamme nytkin sydämissämme Herralle.
Hän yksin ansaitsee sydämemme kiitos laulut."




- - -




Minusta tuo teksti oli niin tuttua minullekin...usein on saanut herätä siihen, että hengellinen laulu soi sydämessä ja mielessä. Varsinkin vaikeina aikoina lohduttavat laulut ovat vahvistaneet. Kyllä Herra on hyvä :)




2 kommenttia: