torstai 31. toukokuuta 2018

Jumalan Sana


Huomenna alkaa kesäkuu ja Ensio Lehtosen kirjassa kesäkuun aihe on Sana. Kirjassa se on kirjoitettu isolla kirjaimella, joten yritän pysyttäytyä siinä.
Tämä teksti siis kesäkuun esipuheesta:














"Vielä vuosisadan alkupuolella oli hyvin yleistä, että perhekunnittain käytiin Sanan kuulossa. Vanhemmat osasivat antaa arvoa Jumalan Sanalle. Siksi he halusivat lapsensakin johdattaa Sanan ääreen.
Jumalan Sana onkin elämän kalleimpia arvoja.
Jeesus liittää Sanan taivaaanvaltakunnan katoamattomiin aarteisiin. "Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani ei koskaan katoa" vakuuttaa Raamattu.




Emme voi käsittää, mitä tämä määritelmä todella tarkoittaa. Toteamme vain, että kun maan graniittiperustukset ovat kuumuudesta sulaneet, kaasuuntuneet ja hävinneet vähitellen säteilynä äärettömyyksiin, on jokainen Jumalan lausuma sana yhä elävä ja muuttumaton. Ja kun taivaan viimeinenki tähti on sammunut miljoonien valovuosien päässä olemattomiin, loistaa Jumalan Sana vielä silloinkin kirkkaana ja muuttumattomana. Ihmeellinen Sana!
Se oli ennen aikojen alkua. Ja se jää olemaan olevaisen loputtua.




Tämä Jumalan iäinen ja ihmeellinen Sana on Jeesus Kristus, Jumalan poika, joka otti ihmisen muodon, voidakseen tulkita Jumalan iankaikkista ja käsittämätönta Sanaa ihmisten kielelle.
Raamattu on Jeesuksen inhimilliseen muotoon kääntämää Kaikkivaltiaan Jumalan sanaa, joka sisältää kaikki Jumalan antamat tarpeelliset pelastusneuvot.
Me emme voi kyllin kunnioittavasti suhtautua Jumalan sanaan. Niin pyhä ja arvokas se on.
Mutta me voimme nöyryydessä kätkeä sydämiimme tämän voimallisen Sanan, joka synnyttää meissä iankaikkista elämää".


Ensio Lehtonen






- - -




"Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä Hänen kauttaan, ja ilman Häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
- Hän sai elviä sanoja meille annettavaksi - Jumalan sana on elävä ja voimallinen, terävämpi kuin kaksiteräinen miekka, joka tunkee läpi - Tahtonsa mukaan Hän synnytti meidät totuuden sanalla - Älä lukitse tämän kirjan profetian sanoja.

(Joh. 1:1-3, Apt.7:38, Hebr.4:12, Jk.1:18, Ilm. 22:10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti