sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Ilmestysmaja ja Raamattu









Ensio Lehtonen:




"Kerimäen Nuorten Raamattuleirillä maailman suurimman puukirkon tuntumassa tutkisteltiin Raamatun ohjeiden mukaan tehtyä Ilmestysmajaa, juutalaisen korpivaellusseurakunnan kirkkoa. Päältäpäin se oli ruman näköinen...




- Tuleppas, Keijo, katsomaan, millainen ilmestysmaja on sisältä.


Keijo astui rohkeasti esille ja meni sisälle Ilmestysmajaan.


- Millainen Ilmestysmaja on? kysyin häneltä.

- Tämä on ihanan kirkas ja kirjava. Ja sitten täällä on valkoinen verho ja punainenkin.



Niin kuului Keijon todistuksen ääni Ilmestysmajan sisältä. Me muut näimme siinä vain mustaa ja rumaa, mutta Keijo näki kirjavaa, valkoista ja punaista.
Me uskoimme Keijon todistukseen, sillä hän oli silminnäkijä.
Ja lopulta kun verhot paljastettiin, totesivat kaikki Raamattuleiriläiset, että Keijon todistus oli tosi."







Tämä oli kesäkuun toisen päivän tekstistä vuodelta -61 Ensio Lehtoselta.






Tänään menimme ehtoolliskokoukseen seurakuntaan ja kuinka ollakkaan vieraileva pastori kertoi puheessaan myös Ilmestysmajasta. Hän oli ollut Israelissa lomalla ja siellä oli ollut Ilmestysmajan näköismaja. Se oli päällystetty, niinkuin Raamattu sanoo, sireenin (eli merilehmän) nahalla, ja oli hyvin harmaa ja vaatimattoman ja synkänkin näköinen. Mutta sisältä se oli kaunis ja värikäs kirjailtune verhoineen.





Molemmat, sekä Ensio Lehtonen, että pastori, vertasivat Ilmestysmajan ulkonäköä Raamattuun. Niinkuin Ensio Lehtonen sanoi: "Kaikki eivät rakasta Raamattua, kun he katselevat sitä kaukaa, he näkevät siinä vain mustaa ja raskasta. He eivät usko silminnäkijöitä, jotka innostuneina kertovat millainen on Raamattu ja Raamatun Vapahtaja sisältäpäin katsottuna.





- - -




- Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä olimme omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme, elämän Sanasta. 1.Joh. 1:1





Voit tietää mitä Raamattu ja usko on, vain tututumalla siihen itse. :)

Kuvan Raamattu on äitini ja isäni vihki-Raamattu vuodelta 1955.

2 kommenttia:

  1. Olipa valaiseva esimerkki:) Olisipa kiva joskus päästä itsekin näkemään tuollainen ilmestysmajan kopio. Sitä kun on vaikea pelkästään kuvitella, miltä se näytti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Onneksi on niitä, jotka ovat siellä käyneet :)

      Poista