keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Äidin rukous









Tänään luin taas Ensio Lehtosta ja Raamattua aamulla. Tämän päivän ja huomisen tekstissä oli sama aihe, äidin rukous lastensa puolesta. Varsinkin huomisen rukous lasten puolesta kosketti minua. Minulla on ollut rukoileva mummi, jonka rukoukset on kantaneet hedelmää, hänen kahdeksasta lapsesta tiettävästi ainakin viisi oli uskossa...ja lopuista ei voi tietää, vaikka olisivat kuolinvuoteellaan tehneet ratkaisun Jumalan puoleen.





Minun puolestani rukoili äitini ja myös varsinkin eräs hänen siskoistaan. Ja nyt minä rukoilen jatkuvasti lasteni puolesta. Näin se sukupolvien ketju menee.
Tällä hetkellä tiettävästi vain vanhin viidestä lapsestani on uskossa, mutta se on hyvä alku :)




Huomisessa tekstissä oli rukous lasten puolesta, tässä kertomuksessa olevalla äidillä oli vain yksi lapsi, poika joka oli merillä. Minä muutin rukousta useamman lapsen äidille sopivaksi. Omakohtaiseksi.




"Isämme, joka olet taivaassa - sinä näet myös lapseni.
Pyhitetty olkoon nimesi - tee nimesi pyhäksi lapsillenikin.
Suo, että he kerran vielä sinun nimeäsi ylistäisivät.
Tulkoon valtakuntasi - myös minun lapsilleni, heidän sydämeensä.
Tapahtukoon tahtosi - tiedän että sinun tahtosi on heidät pelastaa, anna heidän ymmärtää alistua sinun tahtosi alle.
Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme - anna se lapsillenikn, mutta anna heille myös elämän leipää.
Anna anteeksi syntimme, niinkuin mekin anteeksi annamme velallisillemme. Niin, armahda heitä ja anna heille heidän syntinsä anteeksi.
Älä johdata meitä kiusaukseen - varjele heitä kiusauksista. Ja jos he niihin joutuvat, anna heille voittovoimaa.
Vaan päästä meidät pahasta - suo että lapsenikin kerran pääsevät pahasta maailmasta autuaitten rannalle, jonne itsekin olen matkalla."
Sillä sinun on valtakunta, voima ja kunnia, iankaikkisesti. Amen.



Tässä kertomuksessa merimies saapui kotiin äitinsä kuolinvuoteelle ja äiti sai vielä siunata poikansa.





Jumalalta tulee meidän kestävään rukoukseemme varmasti aikanansa vastaus. Joskus meille voi käydä niin, että rukousvastaus oli aivan kuin oven takana. Mutta kun väsyimme kesken, niin se jäikin toteutumatta. Jospa saisimme enemmän kestävyyttä, ettemme lopeta ennenkuin vastaus on tullut.





"Olkaa ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät." Room.12:12.

2 kommenttia:

  1. Minunkin äitini on varmasti rukoillut puolestamme. Ja hänen toinen isoäitinsa on kenties rukoillut lastensa puolesta - ja kenties tulevien polvien myös. Kyllä se on siunaus, kun joku rukoilee puolestamme. Tuo rukous lasten puolesta olikin oikein hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihanaa kun suvussa on ainakin joku, joka rukoilee suvun puolesta, toivottavasti joka suvussa olisi ainakin joku sellainen.

      Poista