perjantai 13. syyskuuta 2019

Katkeruuden juuri







Turha sitä on kieltää, etteikö pieni katkeruuden juuri tullut tuosta Eläketuki-hakemuksen hylkäyksestä... yöksi piti ottaa taas Melatoniinia,ettei vaan jää miettimään sitä ja yöunet mene. Olin niin väsynytkin, että menin jo puoli yhdeksän jälkeen sänkyyn lukemaan ja jossain välissä sitten nukkumaan.





Onneksi aamulla soi päässäni ihana laulu Hengellisestä laulukirjasta:





"Oi, tunnetko tuon ihmeellisen nimen, joka antaa autuuden
ja jonka ylistystä kansat laulaa yli maan ja merien?



Nimi yli kaikkien on Jeesus, ei maailmassa kauniinpaa.
Ei nimi toinen armoa voi antaa, Jeesus vain voi pelastaa.


Tuo nimi loistaa aamutähden lailla hädässä ja yössä maan.
Se toivon liekin sytyttääpi jälleen, kun se pääsi sammumaan.


Nimi yli kaikken on Jeesus...


Se lohdun täällä murheiselle antaa, rauhan suuren lahjoittaa.
Sen voimasta myös myrsky hurja taukoo, levon täyden sielu saa.


Nimi yli kaikkien on Jeesus...



Kun toiset nimet kalvenneet on aivan, nimi Jeesus vielä jää.
Sen kauneutta kautta iäisyyden lunastetut ylistää."






Hebrealaiskirjeessä sanotaan näin: "Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa, ja pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi armosta, "ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja tekemään häiriötä" ja monet sen kautta tule saastutetuiksi"... Hebr.12:14-15 v.38-kännös ja melko samoin sanoin sanoo Raamattu kansalle.






Uusi testamentti nykysuomeksi sanoo saman asian näin: "Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa, olkoon elämänne pyhää, muuten ei kukaan saa nähdä Herraa. Pitäkää huoli siitä ettei kukaan hylkää Jumalan armoa ja ettei mikään katkeruuden siemen pääse kasvamaan tuhoa tuottavaksi yrtiksi, joka myrkyttää kaiken."





Suuri Ilosanoma sanoo vuorostaan näin: "Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen jota ilman ei kukaan ole näkevä Herraa. Pitäkää huoli ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan armosta, jottei mikään katkeruuden juuri orastaisi ja tekisi häiriötä ja monet sen vuoksi saastuisi."





Elävä toivo sanoo: "Pyrkikää kaikessa rauhaan sekä puhtaaseen ja pyhään elämään. Vain silloin saatte nähdä Herran. Pitäkää huolta toisistanne, ettei kukaan jäisi vaille Jumalan parhaita lahjoja. Älkää antako minkäänlaisen katkeruuden juurtua keskuuteenne. Kasvaessaan se aiheuttaisi suurta vahinkoa monen elämälle."




Niin mehän olemme vastuussa omasta elämästämme myös hengellisessä mielessä,sekä siitä että olemme muille esimerkkinä. Siihen ei sovi katkeruus. Katkeran ihmisen kanssa on paha olla.




Joten varotaan sitä katkeruuden juurta, siementä ja versoa, ettei se pääse kasvamaan ja tarttumaan kiinni kuin takiainen.Jos se pääsee kasvamaan se tarttuu lujasti kiinni, se pitää nypätä pois heti alkuunsa, kun se on vielä pieni :) Olkaa siunattuja tänäänkin!



6 kommenttia:

  1. Olen huomannut kun kateus,katkeruus tai joku ...
    yrittää nostaa päätään...
    sanon itselle ja Jeesukselle;
    kyllä,meinaan olla kateellinen,katkera tsm.
    mutta ei
    ei paholainen;et ota musta valtaa,Jeesus on kilpeni.
    Se on kuitenkin luonnollista esim.mitä sun kohdalla taas tapahtui,ei siinä voi tuntea vain kiitollisuutta,mutta Jumala kääntää taas kaiken hyväksi.
    Miksi muuten me ei kärsittäisi...
    kärsihän Jeesuskin...
    Ole siunattu!

    VastaaPoista
  2. Hirveän harmillinen asia on tuollainen eläketuen hylkäys. Mutta totta kyllä, että katkeruus on tunne, joka myrkyttää helposti koko elämän. Ihanasti kyllä laulutkin voivat lohduttaa. Tuokin on tosi kaunis laulu. Onneksi meillä on Taivaan Isä, joka on rikas antaja ja voi pitää meistä huolta!

    VastaaPoista
  3. Tuo laulu on ihana, ihana kun se soi mielessä.

    VastaaPoista