keskiviikko 22. elokuuta 2018

Rukous tulee kuulluksi











Niin ihania rohkaisevia kertomuksia Jumalan rukousvastauksista on ollut nyt tuossa Ensio Lehtosen kirjassa. Lisää niitä:




Eräässä kuusi lapsisessa perheessä mies ja vaimo valvoivat ja rukoilivat, rahat oli loppu ja ruokakin oli lopussa, kaikenlisäksi seuraavana päivänä olisi ollut maksettava iso velka korkoineen.
Aamuyöstä väsynyt vaimo oli nukahtanut. Mies oli ottanut Raamatun mukaansa ja lähtenyt ulos kävelemään ja rukoilemaan.



- Omaa syytänne, kun olette joutuneet ahtaalle, ilkkui paholainen ja hänen oma epäuskoinen sydämensä yhtyi siihen...
- Mutta onhan Jumalan kunnia kysymyksessä. Hänen lapsinaanhan olemme yrittäneet vaeltaa.



Mies aukaisi Raamattunsa ja hänen silmiinsä sattuivat sanat: Nuoret leijonat näkevät nälkää, mutta Herraa etsiväisiltä ei mitään hyvää puutu.
Oli kuin aurinko olisi noussut hänen sydämeensä, niinkuin se nyt luonnossakin nousi. Ja linnutkin lauloivat.
- Herra, Sinä voit ja tahdot auttaa!



Herran apu olikin lähempänä kuin hän voi aavistaakkaan. Kun hän palasi takaisin oli kotiportaille ilmestynyt suuri kori, jossa oli monenlaista ruokaa ja päällimmäisenä hänelle osoitettu kirje. Kirjeessä oli rahaa niin paljon, että hän sai velan maksetuksi ja vielä jäi rahaa ruokaankin.



- - -




Tämä selittämätön ihme sai selityksensä parikymmentä vuotta myöhemmin. Kodissa pidettiin seuroja. Siinä muisteltiin vanhaa "saituria", joka oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen.
- Hän ei varmaan tehnyt omaisuudellaan yhtään hyvää tekoa,sanoi joku.
- Tekipä ainakin yhden, sanoi vanhus, joka oli ollut miehen talouden hoitajana. Parikymmentä vuotta sitten mies oli lähettänyt hänet yöllä viemään ruokakorin kirjeineen tämän talon portaille. Ei ollut saanut nukutuksi. Kun hän yritti sulkea silmänsä, niin hän oli nähnyt tämän talon perheen ja ääni oli sanonut: "sinun on autettava heitä, muuten he kuolevat nälkään". Hän kielsi minua kertomasta tästä kenellekkään hänen eläessään, muuten menettäisin paikkani.




Kyyneleet silmissä pastori sanoi, muistaessaan tuon ihmeellisen tapahtuman: "Rukouksia kuuleva Jumala on totuuden Jumala."


Me saamme rukoilla Jumalalta mahdottomiltakin tuntuvia asioita. Elävä Jumala rakastaa suuria rukouksia. Oman nimensä kunniaksi hän aikanaan vastaa meille.




Ps.28:6-8

- Kiitetty olkoon Herra, sillä hän on kuullut minun rukousteni äänen. Herra on minun voimani ja kilpeni, häneen minun sydämeni turvasi ja minä sain avun. Siitä minun sydämeni riemuitsee ja veisuullani minä häntä ylistän. Herra on kansansa väkevyys.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttava kertomus Jumalan avusta! Jotenkin se nyt tuli sopivassa kohtaa luetuksikin... Kiitos tästä!

    VastaaPoista
  2. Anna Herra meille lisää luottamusta Sinun apuusi! Kiitos Herra, että olet meidän apumme, aivan vahva!

    VastaaPoista