lauantai 11. elokuuta 2018

Totuus vapauttaa








Ensio Lehtonen kertoi kertomuksen, jonka minä kerron osin omin sanoin:



"Lapset, joiden isä oli juomari, kävivät pyhäkoulua. Eräänä sunnuntaina opettaja ilmoitti, että tohtorisetä tulisi puhumaan heille.
Lapset luulivat, että setä oli lääkäri (hän oli teologian tohtori). He olivat usein kuulleet äidin sanovan, että isä oli alkoholisti. Se merkitsi sitä, että isä oli sairas ja tarvitsi lääkettä, jotta voisi parantua.



Kun tohtori oli lämpimästi todistanut Jeesuksesta, syttyi lasten sydämessä suuri kunnioitus tohtorisetää kohtaan. He päättivät kysyä tohtorilta miten isä voisi parantua sairaudestaan.
Tohtori oivalsi heti mistä oli kysymys ja ja hän kirjoitti lapun ja antoi sen lapsille. "Antakaa tämä lääkemääräys isällenne. Käskekää hänen tehdä niinkuin lappuun on kirjoitettu."




Lapset juoksivat kotiin silmät loistaen, ojensivat isälle lapun ja sanoivat: "Tee niin kuin siihen on kirjoitettu, niin sinä paranet. Tohtorisetä sanoi niin."
Isä alkoi itkeä, mutta lapset pyysivät toistamiseen: "Tee niin, kyllä sinä paranet!" Silloin isä ei voinut muuta, kuin mennä polvilleen rukoukseen, ja äiti ja lapset polvistuivat hänen viereensä. Siinä isä teki parannuksen. Ja siinä tapahtui ihme. Jeesus teki hänet terveeksi, hän sai voiman alkaa elää uutta raitista elämää.




Tohtorin "reseptissä" oli kirjoitettuna nämä sanat: "Jos me valkeudessa vaellamme, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen poikansa veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 1.Joh.1: 7,9.




Juuri näin on meidänkin tehtävä tänäkin päivänä. Meidän on tunnustettava syntimme ja kerrottava hänelle kaikki pohjia myöten. Silloin tapahtuu ihme, Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.



- - -



- Totisesti minä sanon teille: Joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan, niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle. Mark. 10:14

2 kommenttia: