keskiviikko 21. elokuuta 2019

Huolenpitoa









Tänään Jumala puhuu-kirjasta päivän sanaa:



"Katso uudeksi minä teen kaikki. Vain maahan sidottu henki on kykenemätön lentämään. Jokainen lähettämäni siunaus, ilo, vapaus köyhyydestä ja huolista irroittaa siteitä, jotka ovat kiinnittäneet sinut maahan.
Leikatut siivet voivat taas kasvaa. Särkynyt ääni voi saada ennen kuulumattoman voiman ja kauneuden. Sinulla on voima auttaa toisia, ja aikanaan se tuo ilon ja riemun, vaikka sinun oma apusi viipyisikin.

Vaikka olet kulunut ja väsynyt, lopen uupunut, sanon kuitenkin sinulle: "Katso uudeksi minä teen kaikki". Tämä lupaus täytetään. Vuosien takaa, mutta sittenkin niin hellän läheisinä kuuluvat Kristuksen sanat juuri sinulle: "Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon".



- - -




Olen lukenut vanhaa päiväkirjaani siltä ajalta, kun asuimme kerrostalossa ja kaksi lapsista oli vielä kotona. Olin työttömänä ja odotin aikaa leikkaukseen, monesti rahat olivat vähissä. Paljon oli kyllä kaikenlaista hengellistä työtä ja muuta, missä olimme mukana. Eräänäkin päivänä olin kirjoittanut että tiistaina meidän ryhmä oli ollut laulamassa ja todistamamassa luterilaisen srk:n ruokailussa, perjantaina olin live-netti tv:n todistusillassa kertomassa uskoontulostani, lauantaina olimme käymässä Pelastusarmeijassa ja sen jälkeen "Armolahja opetusta" kuuntelemasa omassa srk:ssa. Ja seuraavalle perjantaille oli jo tiedossa todistus-puhe omassa seurakunnassa. En muistanutkaan enää, että oli noin paljon kaikkea silloinkin.

Olin silloin miettinyt uskoa siihen, että Herra huolehtii elämään tarvittavat, silloin kun rahat ovat vähissä, sitten kirjoitinkin:" Ensin saatiin perjantaina muussi-jauhelilaatikkoa srk:sta, sitten pelastusarmeijasta perunoita, jauhelihapihvejä, voisarvia ja leipää ja eilen joku oli tuonut meille (ilmeisesti antanut lapsille,kun itse oltiin jossain käymässä) täytettyjä sämpylöitä ja leivoksia. Ihmeelistä!"


(Nyt arvelenkin, että se oli ollut naapuri, joka silloin oli kahvilassa töissä ja toi myöhemminkin meille sieltä ylijääneitä).
Mutta kyllä Herra on meistä silloinkin huolen pitänyt, tavalla ja toisella. Eikö pitäisi myös nyt :)




Kaikenlaista on nytkin tulossa, huomenna soppakirkolla työpäivä ja sen jälkeen illalla Kylätalo-tilaisuus, perjantaina mua pyydettiin todistamaan omassa seurakunnassa. Nuo molemmat on sen jälkeen kun mies on jo lähtenyt seurakunnan miesporukan kanssa Viroon talkoo-hommiin.



Toivottavasti tämä rohkaisee sinuakin luottamaan Jumalan huolenpitoon! Siunausta päivääsi.

4 kommenttia:

  1. Kyllä meistä vaan pidetään huolta,Jeesus ei jätä meitä koskaan pulaan jos me häneen vain turvaudumme,se riittää Hänelle.
    On sullakin ollut pärjäämistä Sesse,mutta olet lohtua tuonut monelle sanoillasi ja kirjoituksillasi.Meillä on täällä tehtävä,vaikka se ei itsestä siltä tuntuisikaan.

    VastaaPoista
  2. Ihana ja lohdullinen tuo Jumala puhuu -kirjan teksti! "Leikatut siivet voivat taas kasvaa." Sekin on totta, että jos Jumala on ennenkin meistä huolehtinut, niin eikö hän huolehtisi nytkin? On hyvä palauttaa mieleen kaikkia niitä tilanteita, joissa hän on ennenkin auttanut. Siitä saa voimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, miksipä Hän muuttuisi...Hänen luontonsa on auttaa ja pitää huolta :)

      Poista