keskiviikko 14. elokuuta 2019

Mitä on uudestisyntyminen?








"Tässä on tie, sitä käykää"




Tämä on sinulle, joka olet kiinnostunut hengellisistä asioista, mutta et tiedä mitä sitten pitää tehdä, jos haluat tulla uskoon.





Laitan tähän tekstiä eräästä pienestä lehtisestä, jonka nimi on "Mitä on uudestisyntyminen?"





"Monikaan suomalainen ei tiedä, että ihmisen täytyy syntyä uudesti. Tätä asiaa ei nimittäin opeteta kouluissa eikä yliopistoissa. Sitä ei esitetä pääsyvaatimuksena juuri mihinkän virkaan. Sitä julistetaan sangen harvoin saarnatuoleista."





"Miksi ihmisen täytyy uudestisyntyä. Jeesus sanoi: Totisesti, totisesti minä sanon teille, ellei ihminen synny uudesti ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa. Uudestisyntyminen on siis pääsyvaatimuksena taivasten valtakuntaan.
Jos siis mielit päästä taivaaseen, sinun on kokonaan muututtava, niin perusteellisesti, että sinusta tulee uusi mies, tai uusi nainen, uudestisyntynyt Jumalan lapsi."





"Jeesus kertoi erään tapauksen, joka ehkä parhaiten kertoo mitä uudestisyntyminen on. Eräällä isällä oli kaksi poikaa. Toinen lähti pois kotoa synti sydämessään. Hän ei pitänyt yhteyttä isään. Suhteet katkesivat, he olivat toisilleen kuin kuolleet. Mutta kun poika sitten meni itseensä, katui ja lähti takaisin isän luo pahuuttaan anteeksipyytävänä, isä sanoi isolle veljelle:"Pitihän nyt iloita ja riemuita, sillä tämä sinun veljesi oli kuollut ja virkosi eloon". Uudestisyntyminen on juuri tätä: takaisin tulemista Hänen luokseen, joka on elämän antanut.
- Jeesus osoitti tällä kertomuksella minkälainen sydän Isällä on: tuhlaajalasta kaipaava, anteeksi antava ja rakastava sydän. Isä odottaa sinua ehkä juuri tänään. Tahdotko palata Hänen luokseen? Saat aloittaa aivan uuden elämän."


( Tuhlaajapoika vertauksen voit lukea kokonaan Raamatusta Luukkaan evankeliumista luvusta 15, jakeet 11-32)




"Kuinka se tapahtuu? Nikodemos kysyi Jeesukselta: "Kuinka ihminen voi vanhana syntyä?"
Pasteur myöhemmin todisti: itsestään sikiäminen on mahdotonta. Laji synnyttää lajia. Vehnä syntyy vehnän siemenestä, kala kalan siemenestä, ihminen ihmisen siemenestä. Samoin Jumalan lapsi syntyy Jumalan siemenestä.
Pietari sanoo:"Te olette uudestisyntyneet, ette katoavasta vaan katoamattomasta siemenestä". Piet.1:23 Jos haluat syntyä uudesti ylhäältä, ota vastaan Jeesus Kristus, sillä Hän on se sana (Logos) joka oli alussa Jumalan tykönä ja joka oli Jumala." Joh 1:1





"Mitä sitten tapahtuu? Raamattu sanoo: Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi. Joh.1:12

Pidä huoli siitä, että Jumalan elämä pääsee sinussa syntymään, että se pääsee todella sydämestä ulos. Uskoa ei voi kätkeä. Raamattu sanoo: Sydämellä uskoen tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Älä siirrä ratkaisuasi huomiseksi."




Tämä kirjoitus oli pääasiassa lainauksia Kai Antturin kirjoittamasta lehtisestä: Mitä on uudestisyntyminen? Tämä on niin tärkeä asia, että halusin jakaa sen tänne. Ole siunattu!



1 kommentti:

  1. Olipa sopivasti tämä täällä. Laitoin omaan juttuuni linkin tähän sinun juttuusi:)

    VastaaPoista