tiistai 9. tammikuuta 2018

Oikea uskoTammikuun yhdeksännen päivän tekstin nimi on Oikea usko. Ensio Lehtonen kertoo näin:- Olenko minä oikeassa uskossa, kysyi Jämsän mummo.
- Millaisessa uskossa te siten olette?


- Sen Pätiälä vainaan aikana minä uskoon tulin. Se kun saarnasi kaikki penkkeihin autuaaksi, koska Jeesus on kaikki verellänsä lunastanut.
Minä kyllä olisin tahtonut vaipua penkin alle, kun tunsin itseni niin suureksi syntiseksi.
Mutta kun uskon saarna yhä jatkui, välähti yhtäkkiä sisimmässäni, ja niin minäkin pääsin uskomaan syntini anteeksi. Siitä tuli sellainen riemu, että kesken saarnan nousin ylös ja huusin ; "Minäkin olen autuas!"
Penkkiin ne minut vetivät ja ulos mennessä kysyvät missä on minun huivini. Mutta minä sanoin: "Viis minä huivista, kun minä olen autuas."Vakuutin Jämsän mummolle, että varmasti hänen uskonsa on oikeaa uskoa, joka vie taivaaseen.


Oikea ja totinen usko on ihmeellistä Pyhän Hengen työtä, ylhäältä tullutta, käsittämätöntä lahjaa ja armoa....

...se on olotila, jonka me itse tajuamme Pyhän Hengen kautta. Se on meille kuin itsestään selvä asia niin kauan kun Pyhä Henki kirkastaa Kristusta ja Sanaa.

Oikea, autuuttava usko tuo meille ilon ja varmuuden, jonka rinnalla kaikki muu menettää merkityksensä.
"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja. -Ef.2:8

5 kommenttia:

  1. Minua nauratti tuo "Viis minä huivista, kun minä olen autuas" :)

    VastaaPoista
  2. Hieno kirjoitus. Tosiaan materiaali ja maallinen mammona menettää merkityksensä uskon rinnalla. Viis huivista kun sielu on autuas. <3

    VastaaPoista