sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kummallinen uni










Minä nykyisin vanhempana tosi harvoin näen unia,jotka muistaisin aamulla. Tänä aamuna kyllä näin kummallista unta, ja heräsin siihen. Unen ja valveen rajamailla en ollut varma, onko se unta vai totta:

Unessa nukuin ja kun heräsin, huomasin että toinen silmäni oli "pudonnut" yöllä, jäljellä oli vain ruskea kuoppa toisen silmän kohdalla. Kauhistus!
Kunnolla herättyäni rupesin miettimään onko sillä unella syvempikin tarkoitus... Raamatussahan paljon puhutaan silmästä.



Esim: Mat. 6:22-23 "Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko ruumiisi on valaistu. Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys."



Luuk. 6:41 "Kuinka huomaat rikan , joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa (hirttä) omassa silmässäsi?"



2.Piet.2:14 "Heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä.."



Hebr. 12:2 "...silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle."



Ilm.7:17 "...ja Jumala on pyyhkivä kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."



Itselleni tuli kyllä ensimmäiseksi mieleen Ef.1:17-18 "...anoen, että meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä antaisi teille viisauden ja ilmestyksen Hengen Hänen tuntemisessaan ja valaisisi teidän sydämenne silmät, että tietäisitte mikä on se toivo, johon Hän on teidät kutsunut, kuinka suuri Hänen perintönsä kirkkaus Hänen pyhissään..."
Oikeastaan mieleen tuli tuo kohta siitä: "että Herra valaisisi teidän sydämenne silmät..."
Herra, valaise minun sydämeni silmät!



Nyt on päässäni soinut koko aamun laulu:



"Herra, anna näkevät silmät,
anna korvat kuulemaan.
Siunaa minua siunaamaan,
armahda armahtamaan!"




Olisin halunnut laittaa Birgitta Silvennoisen laulun tänne, josta tuo yllä oleva kertosäe on, vaan ei sitä ollut You Tubessa.(Sen nimi taitaa olla Vierelläni). Sen sijaan oli toinen laulu, joka sekin meni Ilo elää-blogin puolelle :) Mutta aihe on sama!


Siunattua sunnuntaita <3

2 kommenttia:

  1. Aika hurja uni tosiaan! Mutta noihin mietteisiin, noista jakeista on varsin lohdullinen juuri tuo, että valaisisi silmät näkemään sen toivon ja kirkkauden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun näkisimme sen todella, ehkä se vaikuttaisi enemmän omaan käyttäytymiseemmekin, niinkuin tuossa laulussakin, siunata ja armahtaa toisiakin ..

      Poista