torstai 22. helmikuuta 2018

Huolenpito






Tänään huomasin kirjahyllyssä tämän: Uusi testamentti nykysuomeksi, vuodelta 1972. Isotekstinen kirja.




Avasin sen summittaisesti ja se aukesi tästä:




"Jeesus sanoi oppilailleen: "Tästä syystä sanon teille: älkää kantako turhaa huolta siitä mitä söisitte tai mitä pukisitte päällenne. Onhan elämä enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet. Katsokaa korppeja! Ne eivät kylvä eivätkä niitä, ei niillä ole varastoja eikä aittoja. Kuitenkin Jumala pitää niistä huolen. Ettekö te sentään ole paljon tärkeämpiä kun linnut? Voitteko te huolillanne pidentää ikäänne minkään vertaa? Jos ette voi edes sitä saada aikaan, miksi kannatte huolta muusta?
Katsokaa miten kukat kasvavat. Ne eivät tee työtä, eivät kehrää. Minä sanon, ettei edes kuningas Salomon loisteliain juhla-asu vetänyt vertoja tuollaiselle kukalle. Näin Jumala pukee ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna kuihtuu ja viskataan uuniin. Kai hän silloin teidätkin vaatettaa! Vähämpä teillä on uskoa. Lakatkaa huolehtimasta ruoasta ja juomasta, älkää olko levottomia.
Pakanat näkevät paljon vaivaa tällaisesta, mutta teidän isänne kyllä tietää, että te sitä tarvitsette. Pyrkikää siihen, että Jumalan valta toteutuu, niin hän antaa teille tämänkin."












Olen omassa elämässä kokenut paljon tuota Jumalan huolenpitoa juuri ruuan ja vaatteiden suhteen. Kunpa osaisi huolet muistakin asioista jättää samalla tavalla uskoen, että Isä nekin tietää...monta kertaa on kuitenkin senkin kokenut, että asiat on hoituneet tavalla tai toisella, vaikka kuinka olisi niitä murehtinut etukäteen.





"Kun hän hoitaa perhosen,
västäräkin, leinikin,
eikö hoitaisi myös meitä,
lohduttaisi väsyneitä
niinkuin äiti lastaan."




Runo jostain lastenlehdestä mieleen jäänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti