perjantai 2. helmikuuta 2018

Elämä ilmestyy...




Tuossa Ensio Lehtosen päivänsana-kirjassa Ristin sana (vuodelta 1961) on joka kuukaudelle aina uusi teema. Tammikuun teema oli usko, alkaneen helmikuun teema on toivo.



2.helmikuuta hän kirjoittaa näin:




Toivoa kylmentyneille



"Kodissamme on villiviiniköynnös, joka pitää meille joka kevät toivoa uhkuvan saarnan. Se puhuu siitä, kuinka elämä ilmestyy jatkuvasti ja joka vuosi uudelleen.
Talven pakkasten jälkeen näyttää suuri villiviini kuolleelta. Kirsikat jo kukkivat etelärinteellä ja omenapuun silmut mehevöityvät, mutta villiviinissä ei ole silmuakaan. Oksatkin tuntuvat olevan harmaita ja hauraita.












Mutta yhtäkki elämä ilmestyy. Jos ei muualta, niin se nousee juuresta. Jonkun viikon kuluttua kotimme eteläinen seinä on vihreän villiviinin peitossa.
Mikä rohkaiseva sanoma tämä onkaan minulle, joka olen joskus toivoton itseni ja Herran Siionin tähden!
Ehkäpä et sinäkään ole saanut nähdä sitä elämän runsautta ja hedelmien ihanuutta, jota odotit. On kuin talven hyytävä kylmyys palelluttaisi kaiken.




Mutta silloin villiviini alkaa saarnata:




- Elämä on juuressa eikä oksissa. Oksat saattavat paleltua. Vuosikin saattaa mennä hukkaan, eikä hedelmää näy. Mutta toivoa ei saa menettää. Elämä on juuressa ja perustuksessa, joka on Jeesus Kristus. Sitä ei mikään voi tuhota. Sieltä kohoavat elämän voimat eikä mikään voi niitä estää. Jos ei elämä pääse tunkeutumaan vanhoihin oksiin, niin se puhkaisee kannon läpi uuden vesan, johon elämä ilmestyy.




Jumala pitää alkamastaan työstä huolen meidän elämässämme. Elämä ilmestyy sittenkin ja aina oikeaan aikaan."





- - -





- Elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille.
1, Joh. 1:2

2 kommenttia: